Gisteren vertoefden we in Duin & Zee. We maakten kennis met de keuken van 'De dolle zalm'! Na het wassen van de handen kregen we een koksmuts opgezet en werden we in 3 groepen verdeeld. Het eerste groepje mocht het hapje klaar maken. Het werd een toast met grijze garnalen en kruiden en een toastje met verse, zelfgemaakte groene pesto van de zandrucola die geplukt werd in de duinen! Het tweede groepje mocht het hoofdgerecht prepareren. De kabeljauw werd geplet samen met de aardappelpuree, de pijpajuintjes , de erwtjes en daar werden dan hamburgertjes van gemaakt. Iedereen had zijn taakje! Het laatste groepje mocht het dessert klaar maken. Met de confituur van de duindoorn, gemalen speculoos, mascarpone en heerlijke slagroom toverden we een super lekker dessert uit onze mouw! Daarna mochten we nog eens op zoek in de duinen en op het strand naar al dat lekkers die ook bruikbaar is om mee te koken. En als laatste... smullen maar! Meer leuke foto's via de link!
Blogarchief
-
▼
2013
(39)
-
▼
november
(12)
- Enkele data voor november
- ouderbrief 4 i.v.m. het leren lezen
- Hoekenwerk...
- Hij komt...Hij komt...
- Week van de smaak: proevertjes!!!
- Inoefenen optellen tot 10.
- Feest voor de lindeboom!
- Mededeling
- spelletjesnamiddag 'Haan op Stelten'
- Lessen over het milieu
- Busje komt zo...
- Uitstap 'Week van de smaak'
-
▼
november
(12)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten